Kosmetika

Make-up

Základem krásného a dokonalého nalíčení je mít obličej hladký jako porcelán. Příprava pleti je však daleko důležitější, než samotný make-up. Nanášení make-upu není jednoduché, zvlášť u citlivé a problematické pleti.

Make-up zahrnuje

  • perfektní odlíčení,
  • hydrataci,
  • aplikaci vhodných krémů dle typu Vaší pleti, včetně oblasti očí,
  • jemnou masáž obličeje,
  • pro větší efekt aplikace masky,
  • samotný make-up,
  • doporučení vhodných kosmetických produktů pro každodenní péči o Vaši pleť od luxusních značek BIODROGA či JANSSEN COSMETICS.

11 pravidel pro úspěšnou aplikaci make-upu

Pravidlo 1 – čistěte systematicky svoji pleť

Když nebudete správně čistit svůj obličej, nikdy nezískáte perfektní výsledek svého make-upu. Naakumulovaný prach za celý den brání pleti dýchat a make-upu držet. K vyčistění a vyhlazení pleti, používejte exfoliační přípravek, ale ne více než 1x za týden.

Pravidlo 2 – pod make-up použijte přípravek péče o pleť

Úspěšná aplikace make-upu začíná u správné přípravy pleti, což znamená hydratace. S tímto základem se make-up jeví jako jednotný a zářivý. Zvolte přípravek péče o pleť adaptovaný potřebám Vaší pleti.

Pravidlo 3 – zakryjte nedokonalosti

Zabarvené korektory Vám umožňují zamaskovat vady na pleti. Barvy se navzájem neutralizují. Zelená neutralizuje červeň rosacey, čerstvých jizev, viditelných žilek a začervenání po laseru. Žlutá kompenzuje modrou – barvu kruhů pod očima, varikóznosti a pooperačních modřin.

Pravidlo 4 – sjednoťte barvu pleti

Začínejte aplikaci 4 dávkami make-upu: na čelo, lícní kosti, nos a bradu. Poté jej rozetřete stejně jako krém. Technika aplikace bude stejná bez ohledu na typ make-upu – krémový, fluidní nebo kompaktní. Nanášejte ho štětečkem, navlhčenou houbičkou nebo pro přirozený vzhled rozetřete prsty.

Pravidlo 5 – zafixujte make-up

Nakonec aplikujte trochu pudru, ten stabilizuje korektor a make-up a zmatní místa náchylná k lesku – např. čelo, bradu, nos.

Pravidlo 6 – vytvarujte obličej pomocí tvářenky

Tento krok vám dodá zdravý vzhled. Aplikace tvářenky Vás rozzáří. Dotek barvy oživí Vaši pleť.

Pravidlo 7 – zvýrazněte oči

Chcete-li odhalit svůj pohled, aplikujte na vnitřní část víčka světlé barvy, které zachycují světlo. Ty nejintenzivnější odstíny použijte na vnější koutky očí pro rafinované, fascinující oči. Dotek řasenky zdokonalí Váš make-up.

Pravidlo 8 – zkrášlete svůj úsměv

Pro výraznější líčení ohraničte své rty tužkou na rty. Tím definujete jejich tvar. Vyberte odstín, který je podobný barvě rtěnky nebo o trochu tmavší. Naneste rtěnku od středu rtů ke koutkům. Pro větší lesk přidejte trochu lesku na rty.

Pravidlo 9 – vyčistěte štětce, perte houbičky

Pro ty z Vás, které nanášejí make-up štětcem, nezapomeňte je čistit nejméně 1x týdně vhodným čistidlem. Jednorázové houbičky na make-up vyhazujte, ostatní po každém použití propírejte speciálním mýdlem k tomu určeném. Minimalizujete tak riziko alergie a zároveň prodloužíte jejich životnost.

Pravidlo 10 – odličujte se každý večer

Aby mohla Vaše pleť dýchat, je nezbytné obličej každý večer kompletně vyčistit. Je potřeba odstranit make-up a nečistoty, které se na pleti za celý den nahromadily. To vše totiž brání pleti dýchat. Na citlivou a suchou pleť použijte nejlépe odličovací mléko nebo micerální vodu.

Pravidlo 11 – navštěvujte náš salon 1x za 4 – 6 týdnů 🙂

Vaše pleť bude jako z alabastru.